Home / Behandlinger / Yoga og meditation

 

Vind Wellness Til Dig gavekort - værdi kr. 1000,-

Vi udtrækker blandt alle tilmeldte til et af vore nyhedsbreve d. 1. maj

Tilmeld dig et eller flere af vore nyhedsbreve. Læs nederst på siden, hvordan du undgår at nyhedsmailen bliver fanget af dit spamfilter.

Yoga og Meditation

Yoga
Yoga handler om at skabe harmoni og forene krop og sjæl. De teknikker, der bruges i yoga, er med til at styrke de svage steder på kroppen, blandt andet ved kontrolleret vejrtrækning, hvor musklerne strækkes ud og afspændes. Vejrtrækningen har en stor betydning i  yoga og sandsynligheden for at lave skade på kroppen er minimal. Umiddelbart kan det godt se ud som om, at personen, der udøver yoga, sidder helt stille, men kroppen og musklerne er hele tiden i bevægelse i takt med vejrtrækningen.

 

Der er mange forskellige yogaretninger, teknikker og stillinger, så er muligheder for enhver, uanset alder, smidighed, nybegynder eller øvede.

 

Yoga er ikke kun godt for kroppen, yoga har desuden en afslappende og afstressende effekt på kroppen – yoga giver som helhed det øget velbefindende.

Meditation
Meditation har været praktiseret i over 5000 år og bliver ofte forbundet med religion. Det er især buddhisme og hinduisme, der bliver sat i forbindelse med meditation, men meditation er anerkendt i langt de fleste religioner. Det er primært meditationsteknikker fra Østen, der efter tilpasning og modernisering, hyppigst bliver brugt i den vestlige kultur.

 

Meditation er meget simpelt, det handler om at holde fokus på en bestemt ting, hvorefter man vender sig ind mod sig selv, så man får en ro om sig selv. Det handler i bund og grund om at sætte sig ned, uden at lave noget andet end at tømme hovedet for tanker og slappe af i kroppen. Det lyder imidlertid lettere end det er, der findes en del teknikker, som man med fordel kan lære at bruge, for at få mest muligt ud af sin meditation.

 

Mange bruger i dag meditation som et redskab til at finde ro i en travl hverdag. Det kan nogle gange være svært at få tiden til det, men kan man først teknikken, det er i sidste ende det hele værd, bare det at øve giver en vis ro og afspænding. Det vigtigste er at finde indre ro, så man kan komme ind i den tilstand, hvor kroppen slapper af og hjernen stopper med at tænke. Der er mange, der bruger musik til at slappe af til, mens man fokuserer på åndedrattet i et roligt tempo.

 

Mange sammenligner meditation med yoga. Det er også mange af de samme åndedrætsøvelser, der anvendes, men hvor man ved meditation sidder helt stille, er der ved yoga tale om fysiske øvelser.


Ofte tilbydes en kombination af yoga og meditation, hvor man direkte efter yoga hjælpes i gang med meditation.