Home / Information / Artikler / Tandblegning

 

Vind Wellness Til Dig gavekort - værdi kr. 1000,-

Vi udtrækker blandt alle tilmeldte til et af vore nyhedsbreve d. 1. maj

Tilmeld dig et eller flere af vore nyhedsbreve. Læs nederst på siden, hvordan du undgår at nyhedsmailen bliver fanget af dit spamfilter.

Tandblegning

Tandblegning

Der findes en del metoder til blegning af tænder. Du kan få bleget dine tænder hos de fleste tandlæger, hos nogle skønhedsklinikker, eller du kan købe et tandblegningssæt til hjemmebrug. Der findes også nogle tandpastaer, der lover hvidere tænder.


På nogle skønhedsklinikker i Danmark kan man få en behandling kaldet Smileffect. Her anvendes en blege-gele der aktiveres med LED lys. Behandlingen tager 21 minutter og er smertefri. Du kan forvente 2-9 toner lysere tænder efter 1 behandling. Behandlingen må ikke gentages oftere end med 12 måneders mellemrum. Behandlingen påvirker ikke emaljen eller tandkødet.


Hos tandlægen er der flere muligheder. Mange steder bruges der et kemisk stof kaldet Hydrogen Peroxid, som vi til dagligt kalder brintoverilte. Det smøres på tænderne og giver et hurtigt effektivt resultat.

Man kan også bruge Karbamid peroxid. Her er det aktive stof også brintoverilte, men ikke i samme høje koncentration og er derfor mere skånsom mod tænderne. Der skal dog flere behandlinger til for at give samme resultat.

Endelig kan man udføre tandblegning med laser, som er mere skånsom, men også en del dyrere end kemisk blegning.


Nogle af de forskellige tandblegningssæt til hjemmebrug indeholder også brintoverilte. Det kan påføres med strips, pen eller med en skinne påført gel.


De tandpastaer der lover at kunne lysne tænderne, indholder oftest knust pimpsten, som langsomt sliber emaljen væk. Det er ikke en god løsning på længere sigt.


Det anbefales altid at spørge sin tandlæge til råds. Tænder er forskellige og nogle kan tåle mere end andre.


Find steder der tilbyder behandling med tandblegning