Home / Information / Artikler / Sauna / Saunagus

 

Vind Wellness Til Dig gavekort - værdi kr. 1000,-

Vi udtrækker blandt alle tilmeldte til et af vore nyhedsbreve d. 1. maj

Tilmeld dig et eller flere af vore nyhedsbreve. Læs nederst på siden, hvordan du undgår at nyhedsmailen bliver fanget af dit spamfilter.

Saunagus

Saunagus

Navnet saunagus stammer fra det sydtyske ord ”Aufguss”, der betyder ”at hælde på oven”. I Danmark er saunagus mest udbredt i svømmehaller og helsecentre.

 

Saunegus er aromatetrapi, der foregår i en sauna. Ved saunagus laver gusmesteren en blanding af vand og en komposition af 100 % rene æteriske olier, hvorefter gusmesteren hælder blandingen af vand og olier på de glohede sten i saunaen. Den efterfølgende usynlige damp, som består vand og olier, spredes i saunaen, hvorefter gusmesteren svinger rundt med et håndklæde, for at give en større optagelse i kroppen.

 

Effekten af saunagus er øget velvære, udrensning, forbedret immunforsvar og detox. Når kroppen opvarmes, reguleres blodtrykket og kroppen er mere modtagelig for de æteriske olier.

 

Det anbefales at gå i saunagus en gang om ugen, hvor hver gang består af 3 sessioner af cirka 10 minutters varighed. I pauserne, kan man nedkøle kroppen under en kold brusser eller i et koldt kar og fylde vanddunken op igen, til næste session.

 

Saunagus anbefales ikke til gravide.