Home / Information / Artikler / Sauna

 

Vind Wellness Til Dig gavekort - værdi kr. 1000,-

Vi udtrækker blandt alle tilmeldte til et af vore nyhedsbreve d. 1. februar

Tilmeld dig et eller flere af vore nyhedsbreve. Læs nederst på siden, hvordan du undgår at nyhedsmailen bliver fanget af dit spamfilter.

Sauna

Sauna

Sauna er især populær i svømmehaller sportshaller og fitness steder, hvor sauna er en ekstra service, for stedets besøgende, når de har været oppe og træne.

 

Normalt i de danske saunaer er temperaturen oppe og runde 80 grader. Den høje varme får musklerne i kroppen til at slappe af, hvorfor det især er efter træning, at mange tager tiden til at gå i sauna. Mange mener at de giftstoffer vores krop til daglig bliver udsat for, bliver svedt ud af kroppen, når man er i sauna. Der er også flere der mener at den høje varme i saunaen, som kroppen bliver udsat, får produktionen af hvide blodlegemer til at stige og dermed forbedre kroppens immunforsvar.

 

Man regulerer temperaturen og luftfugtigheden i saunaen ved at putte ekstra vand på de varme sten, der opvarmer saunaen. Ved at putte vand på de varme sten, får varmen vandet til at fordampe, hvorefter luftfugtigheden og varmen stiger i saunaen.