Home / Information / Artikler / Motion

 

Vind Wellness Til Dig gavekort - værdi kr. 1000,-

Vi udtrækker blandt alle tilmeldte til et af vore nyhedsbreve d. 1. februar

Tilmeld dig et eller flere af vore nyhedsbreve. Læs nederst på siden, hvordan du undgår at nyhedsmailen bliver fanget af dit spamfilter.

Du føler verden er imod dig, du vil meget hellere blive liggende under dynen uden at bevæge dig. Hver bevægelse er en lille smule hårdere i dag end i går. Alt er i bund og grund i vejen. Hvis det er noget, der lyder bekendt, så er det tid at komme i gang med motionen og det kan ikke gå hurtigt nok.

 

Motion, bevægelse og sund kost er vigtige faktorer for et godt velvære og en god balance i kroppen. Når man først har ramt bunden, kan det føles ekstra hårdt at komme i gang med at motionere igen, men det er kun de første par gange.

 

Ved motion er der mange faktorer i kroppen, der påvirkes, man får et bedre velvære, risikoen for livstilsygedomme formindskes, huden bliver pænere, humøret stiger, man får et større overskud i hverdagen og ikke mindst, man får mere energi. Men hvad er det, der sker med kroppen, når vi begynder at dyrke motion?

 

Når man dyrker motion sker der en kemisk reaktion i både hjerne og krop. Kroppen begynder at frigive hormonstoffer, som gør at kroppen får mere energi og humøret stiger.

 

Et af de vigtigste stoffer kroppen afgiver under motion er Endorfiner, et såkaldt transmitterstof. Kroppen udskiller hele tiden endorfiner, men under motion stiger koncentrationen. Endorfiner er tre gange mere effektive end morfin og har en positiv effekt på humør og velvære. Endorfiner fungerer også som et smertestillende stof.

 

Motion og dermed endorfiner har altså en positiv virkning på, hvordan du går rundt og føler dig i hverdagen og motion hjælper virkeligt, hvis man er anspændt, stresset eller måske har en mindre depression.