Home / Information / Artikler / Hudpleje

 

Vind Wellness Til Dig gavekort - værdi kr. 1000,-

Vi udtrækker blandt alle tilmeldte til et af vore nyhedsbreve d. 1. februar

Tilmeld dig et eller flere af vore nyhedsbreve. Læs nederst på siden, hvordan du undgår at nyhedsmailen bliver fanget af dit spamfilter.

Hudpleje

Op til 1/3 del af den danske befolkning lider med jævne mellemrum af tør hud. Der kan være flere grunde til, hvorfor tør hud opstår, men udtørring opstår, når hudbarrieren reduceres, hvorefter fugtigheden i huden fordampes hurtigere. Tør hud sker som ofte, når huden udsættes for kemikalier, såsom sæbe, rengøringsmiddel eller opløsningsmidler, men tør hud kan også komme, når huden udsættes for tør luft, som for eksempel vinteren i Danmark.

Hvis man lider af tør hud og ikke gøre noget ved det, kan den tørre hud med tiden udvikle sig til at skæld og begynde og sprække og blive til eksem. Hvis huden først har udviklet eksem, kan det være en lang og svær proces at komme af med igen, med regelmæssige besøg hos en hudlæge eller på skønhedsklinik.

Tør hud kan også være genetisk betinget, hvis du lider af tør hud, er det vigtig at du hele tiden forebygger og behandler huden med fugtighedscreme. Huden er en vigtig funktion for kroppen. Udover at se pæn ud, beskytter huden også kroppen mod mekaniske skader og udefra kommende skadelige mikroorganismer. Derudover holder huden også livsnødvendigt væske inde i kroppen.

Det bedste du kan gøre for at undgå tør hud

  • Lad være med at bruge for mange kemikalier og kemiske stoffer direkte på huden.
  • Lad være at overdrive med brug af vand og sæbe.
  • Lad være med at udsætte huden for kraftig sol.
  • Søg for at huden ikke bliver indelukket, men hele tiden få frisk luft.
  • Søg for hele tiden at drikke rigeligt med vand.


Der er et stort udvalg cremer på marked, der alle siger de forbedre din hud, men der er nogle cremer der kan skade huden mere end den gavner. Hvis du er usikker på, hvilke cremer og hvordan du skal pleje din hud bedst muligt, kan du få råd og vejledning hos en hudlæge eller på skønhedsklinikker, der har specialiseret sig i hudpleje, og som har værktøjerne til at lave en hudanalyse af din hud, så du får den rette vejledning.